Solliciteren vanuit FLOW

woensdag 4 mei 2016 12:15
Solliciteren vanuit FLOW

Een van mijn ervaringen die ik vaak deel met mensen is de energie waarmee ik een sollicitatie deed. 

 

Ik hoorde destijds via mijn man over een bepaalde vacature. Dit was een vacature die perfect bij mij paste. Ik kon het fantastisch combineren met mijn andere werkzaamheden en eigenlijk had ik het idee dat ik dit werk allang deed.

 

Ik las zelf de vacature door en voelde mijn enthousiasme groter worden. Ik zag het hele beeld voor me en genoot bij voorbaat. Ik besloot meteen om via de site te reageren en dit deed ik met net zoveel enthousiasme. Terwijl ik het plaatje in mijn hoofd zo duidelijk zag (en vooral VOELDE) was ik aan het typten. Ik schreef een kort en bondig briefje, voegde mijn cv toe en drukte op de knop “verzenden”.

 

Even later begon toch mijn hoofd te draaien: ik was namelijk in mijn tekst wel HEEL erg kort door de bocht geweest. Dit was bij lange na geen ‘echte’ sollicitatiebrief. De paar zinnen die ik had geschreven waren zo vol overtuigingskracht (en energie) dat ik me af vroeg of dit wel een goed idee was geweest.

Toch; daarna liet ik dit vrij. Ik had immers op de verzendknop gedrukt, dus ik zou kijken of en wat voor reactie ik kreeg.

 

Een aantal dagen later kreeg ik het verzoek of ik op gesprek wilde komen. Tijdens het gesprek kreeg ik nog een vraag over iets wat ik in de ‘brief’ had gezet en dit kon ik met woorden heel mooi en passend uitleggen.

Wederom zag ik voor me dat ik dit ‘werk’ al deed en daarnaast dat ik niet alleen blij hoefde te zijn met hun (als werkgever) maar dat zij ook zeer blij zouden zijn met mij als werknemer.

Ik genoot van ieder stukje in de procedure – en werd aangenomen.

 

Wat ik het mooie hieraan vond was dat ik achteraf hoorde dat er een kleine 150 brieven waren geweest. En het zou mij niks verbazen dat mijn brief het minst op een ‘sollicitatiebrief’ had geleken.

Toch…. Werd ik uitgekozen

Toch…. Mocht ik op gesprek komen

Toch…. Werd ik aangenomen

Vanuit Flow, vanuit het gevoel van enthousiasme (zonder dat ik ‘druk’ legde op mezelf).

 

Vrijheid in de dingen die je doet en je enthousiasme volgen.

Vrij van ‘hoe het zou moeten’ – Vrij om Jouw energie te laten stromen.

 

Jij op je Best

En je trekt aan wat het Beste bij jou past.